TJ SIGMA ZTS OLOMOUC - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

0:2 (0:1)

Neděle 10.04.1983, 15:30 hodin • Andrův stadion - Olomouc • 1. liga (1982/1983) • 21. kolo

Branky: 31. + 85. Chaloupka (Čermák, Zelenský)

ŽK: Kalvoda, Vyskočil - Prokeš

Rozhodčí: Dibitanzl - Jašek, Grulich

Diváci: 9 521


Soupisky mužstev

TJ Sigma ZTS Olomouc

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Doležílek Jiří   90    
    O Fiala Jaromír   90    
    O Palička Vlastimil   90    
    O Kučerňák Ladislav   90    
    O Vyskočil Oto   90  
out   Z Kořínek Zdeněk   60    
    Z Kalvoda Leoš   90  
    Z Malík Jiří   90    
    Ú Fiala Jiří   90    
    Ú Lauda Vladislav   90    
out   Ú Hajský Jiří   45    
in   Ú Navrátil Jiří   45    
in   Z Knapp Lubomír   30    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90  
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Levý Stanislav   90    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
    Z Koukal Zdeněk   90    
out   Ú Čermák Milan   85    
    Ú Hruška Vladimír   90    
in   Ú Mičinec Tibor   5    

  • To, co se v posledních dnech a týdnech děje v pražských Bohemians, se nedá nazývat jiným slovem, než zemětřesení. Dění uvnitř týmu vyvrcholilo porážkou s Anderlechtem Brusel a odstoupením trenéra Pospíchala. V tomto rozpoložení odjeli Klokani k zápasu jednadvacátého kola první ligy do Olomouce.

    Souboj posledního týmu s prvním má obvykle jasného favorita, na Hané tomu ale v prvních minutách zápasu úplně naopak. To Olomoučtí hráli, jako by vedli tabulku a Klokany držel jen fantastický Zdeňek Hruška. Ten si v prvním desetiminutovce připsal hned tři velmi těžké zákroky, dva proti pokusům Fialy, třetím vychytal Malíka. Až po čtvrthodině se Klokani dostali do hry a ukázaly, kdo by měl být na hřišti pánem. Dvě šance měl aktivní Čermák, třetí pak jubilant Přemysl Bičovský, který dnes odehrál svůj rekordní 425. ligový zápas. Olomoucký brankář Doležílek byl ale vždy na svém místě. Probíhala jednatřicátá minuta, když Klokani konečně protrhli střeleckou smůlu. Čermák naservíroval míč Chaloupkovi, ten zamířil přesně k tyči a poslal Bohemians do vedení. Těsně před koncem prvního poločasu mohlo být ještě veseleji, když Vladimír Hruška obhodil už i Doležílka a střílel na prázdnou branku, těsně před ní ale míč zastavila louže, takže se šlo do kabin za stavu 0:1.

    Čermák táhl ofenzivu Bohemky i zkraje druhého poločasu. Běžela druhá minuta po přestávce, když si naběhl do vápna na prudký centr a usměrnil ho do břevna. Za moment zase Olomouc zachránil Doženílek při Bičovského parádní ráně, to ale bylo na dlouhé minuty ze strany pražského týmu vše. Na druhé straně totiž začal hrozit útočník Lauda. Klokani zanechali své aktivní hry a domácí střelec se dostal do tří velmi zajímavých příležitostí. Poprvé mířil nad břevno, podruhé si s jeho průnikem poradili obránci Klokanů a potřetí, v sedmdesáté minutě, se proti jeho střele opět vytáhl Zdeňek Hruška. Na další souboj Laudy s Hruškou došlo v 82. minutě a opět z něj vyšel vítězně brankář Bohemians. Navíc téměř hned při protiútoku olomoucká obrana propadla a v sólu tří hráčů předložil Zelenský míč Chaloupkovi, jenž rozhodl. Josef Zadina v ne úplně standardní roli hlavního trenéra, Přemysl Bičovský jako rekordman i všichni ostatní Klokani tak důležitý souboj zvládli. Z Olomouce vezou dva body a zůstávají v čele tabulky.

     

    projekt cesta za titulem