TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ RUDÁ HVĚZDA CHEB   

2:0 (1:0)

Sobota 26.02.1983, 16:30 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 16. kolo

Branky: 39. + 74. Chaloupka (Jakubec, Zelenský)

ŽK: Marčík - Koubek

Rozhodčí: Somoláni - Chocholouš, Grulich

Instruktor: Neugebauer

Diváci: 7 629


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav   90  
    O Levý Stanislav   90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Koukal Zdeněk   90    
    Ú Čermák Milan   90    
  Ú Příložný Miroslav   76    
  Ú Novák Petar   14    

TJ Rudá Hvězda Cheb 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Stejskal Jan   90    
    O Šilhavý Jaroslav   90    
    O Čermák Vladimír   90    
    O Svojtka Milan   90    
    O Koubek Zdeněk   90  
    Z Lindenthal Milan   90    
    Z Šišma Vladimír   90    
  Z Bauman Petr   61    
    Ú Drulák Radek   90    
    Ú Pokluda Lubomír   90    
    Ú Siva Miroslav   90    
  Ú Knoflíček Ivo   29    

  • Dlouhé čekání fanoušků Bohemians na ligový zápas skončilo. Po třech měsících dnes vyběhli Klokani na trávník v Ďolíčku, aby zde sehráli ligový zápas s Rudou hvězdou Cheb. Týmem, na jehož půdě v prvním kole mohli být rádi za remízu. Západočeši se na zápas dostali s více než hodinovým zpožděním kvůli dopravní nehodě, která je cestou postihla. Klokany zase na startu jarní části sezony sužují zranění, když nemohli nastoupit Ondra, Sloup, ani Vladimír Hruška. I Bohemians hráli netradičně jen na dva útočníky a kapitán Bičovský nastoupil v záloze.

    I přes velkou práci pořadatelů nebyl trávník ve Vršovicích v ideálním stavu, od první minuty ale bylo jasné, kdo na něm bude pánem. Domácí se na obtížném terénu o poznání lépe pohybovali a brzy se dostali i do šancí. První tutovku měl po čtvrthodině hry Přemysl Bičovský, jeho ránu na brankové čáře odvrátil obránce Rudé hvězdy Čermák. Jeho jmenovec v domácí sestavě si do jara přenesl podzimní formu a táhl útoky domácích. Zdatně mu sekundoval z postu krajního obránce i Jakubec, ale velká převaha dlouho nedošla gólového naplnění. Velkou zásluhu na tom měl i hostující brankář Stejskal. Vytáhlý mladík držel dlouho svůj tým nad vodou. Až přišla 39. minuta. První gól zápasu nastříhali divákům Jakubec s Chaloupkou. Prvně jmenovaný obránce nejdříve v pádu přes hlavu poslal Bičovského rohový kop za sebe na Chaloupku, jenž krásnými nůžkami poslal míč přímo do šibenice. Ďolíček propukl v nadšení a od zápisníků pozorovatelů z Dundee United se jen kouřilo.

    Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu jako první dějství. Bohemians předváděli líbivý fotbal s množstvím individuálních průniků, centrů, střel a šancí. Obrana Chebu v čele se Stejskalem ale dlouho odolávala. Šestnáct minut před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Zelenský po spolupráci Čermáka s Jakubcem utekl po pravém křídle, poslal táhlý centr přes celou šířku pokutového území přímo na hlavu Chaloupky. Útočník Bohemky usměrnil míč do protipohybu Stejskala tak, že se brankář Západočechů mohl jen podívat, jak míč zapadá do sítě. Závěrečnou čtvrthodinu zpestřila nejen velká šance Koukala, ale i zásah příslušníků VB, kteří uklidňovali konflikt obou fanouškovských táborů. Na výsledku už se ale nic nezměnilo. Bohemka porazila Cheb po přesvědčivém výkonu 2:0, udržela si náskok v čele ligové tabulky a potvrdila svou formu před zápasem Poháru UEFA proti Dundee, který je čeká již 2. března.

     

    projekt cesta za titulem